sâmbătă, 11 februarie 2012

Review Sony Ericsson Xperia Ray

Cum sunt posesor de 2 luni al acestui telefon, am zis ca merita sa-i fac un review, bineinteles unul foarte obiectiv. Trebuie sa spun de pe acum ca sunt multumit de ce poate face acest ''micut'', si zic micut deoarece are un ecran de 3.3 inch.

Ecran : Dupa cum am mai spus si mai sus, ecranul telefonului masoara 3.3 inch cu o rezolutie de 480x854 pixeli, si chiar daca va poate parea putin pentru mine a fost de ajuns. Telefonul foloseste ''Sony Mobile Bravia Engine'', un fel de ''patch'' care imbunatateste cu mult culorile ecranului. Culorile nu sunt la fel de vii precum cele ale Amoled-ului, dar sunt foarte reale. Touch-ul raspunde extrem de bine la comenzi, spre surprinderea mea. De asemenea, are unul dintre cele mai clare ecrane de pe piata, cu o densitate de 297 ppi.




Forma si dimensiunile : Imi place foarte mult forma telefonului, se simte confortabil in mana. Pe spate, are o carcasa din plastic, dar nu orice fel de plastic, ceva mai fin. Este destul de subtire, 9.4mm, si cantareste doar 100 de grame, ceea ce-l face foarte compact.

Design: Telefonul are in partea de jos (fata) cele trei butoane specificare Android-ului, butonul home, butonul back, si butonul menu. In partea de sus are camera secundara VGA, logo-ul Sony Ericsson si conectivitatea 2g (edge) si 3g (hdspa). Pe lateral-stanga avem mufa pentru incarcator si micro-usb, pe lateral-dreapta avem butoanele de volum, in ''capul'' telefonului avem mufa de 3.5 mm pentru casti si butonul blocare/deblocare/oprire/pornire/mod silentios/screenshot. Pe spate avem camera de 8 megapixeli si lumina foto.




Performanta : Aici telefonul intra in categoria de mijloc, cu un procesor single-core Scorpion Snapdragon cu o frecventa tactata la 1ghz, 512 mb RAM si un GPU (accelerator grafic) Andreno 205. Pot spune ca aceasta combinatie face fata la foarte multe, dar nu va asteptati totusi la prea mult. Spre exemplu, jocurile Hero Of Sparta HD, Modern Combat 2 HD, Asphalt 5 HD si Spiderman Total Mayhem HD imi ruleaza fara pic de lag, dar cand vine vorba de jocuri de ultima generatie, gen Modern Combat 3 Fallen Nation acolo incepe sa dea unpic de lag in anumite momente. Surprinzator, si la astfel de jocuri se misca foarte bine, dar acel lag va fi prezent unpic. In quadrant, telefonul a scos maxim 2013, iar in antutu 3040.





Camera : Camera are un senzor de 8 megapixeli, fara blitz led din pacate, doar lumina foto. Pozele sunt de o calitate chiar foarte buna (la ce ne putem astepta de la un telefon, sa fim seriosi). Este capabila sa filmeze HD 720p, iar calitatea este la fel, foarte buna. Odata cu update-ul software aveti posibilitatea de a fotografia 3d panoramic prin balans, iar camera are foarte multe setari : focalizare automata, focalizare la atingere, focalizare macro, infinit, geo tagging, si multe, multe altele. De mentionat este ca dispune de senzorul Exmor R, care imbunatateste fotografiile in conditii de lumina slaba. Va invit sa vedeti cum filmeaza acest telefon :



Pentru a vedea calitatea fotografiilor si a camerei mai detaliat intrati aici.


Difuzor: calitatea difuzorului m-a impresionat fata de ultimul smartphone (Galaxy-mini). Nu se compara cu beats audio, dar se mentine bine. De asemenea volumul in timpul apelului se poate regla, si se aude foarte bine.


Software si User Interface: Trebuie sa spun din prima ca Sony a facut treaba buna cu soft-ul pentru telefoanele Xperia. Bug-uri are, dar foarte putin pe langa alte soft-uri produse de alti producatori. Merge oarecum lin, mai intalnesc cateodata niste lag, dar hey ! e normal la un smartphone. Vine preinstalat cu Androi 2.3 Gingerbread, a primit update la 2.3.4, a mai primit un update tot la 2.3.4 pentru eliminarea catorva bug-uri si urmeaza update-ul la 4.0 Ice Cream Sandwich la sfarsitul lui martie. TimeScape UI, user interface-ul facut de Sony este chiar foarte bun. Are niste wiget-uri extraordinare, printre care se numara TimeScape, Media Scape.


Pentru descrierea mai detaliata a UI-ului (user interface-ului) cititi celalalt articol, tot de pe acest blog, cu un click aici.



Baterie: Ce pot spune sunt oarecum multumit, ma tine 1 zi si jumatate in conditii normale de utilizare (browsing + jocuri + vorbit + cateva poze), pentru cei care folosesc smartphone-ul la maxim 1 zi, iar pentru cei ce nu folosesc intens smartphone-ul poate ajunge autonomia chiar si la 2 zile !


Parere: Sony Ericsson Xperia Ray este un smartphone in toata regula care face fata la multe ! Pretul este undeva la 1300 lei, si in comparatie cu concurenta este unul chiar bun. De asemenea, oferte sunt la toti operatorii.

                        Despre Android va recomanda cu placere smartphone-ul Xperia Ray !



  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

1 comentarii:

unsufletcald spunea...

Super...chiar imi place la prima vedere si din spusele tale roby...bafta si sa-l folosesti bucuros

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu