miercuri, 8 februarie 2012

emanoN ROM v.4 (Galaxy Mini S5570 edition)

Cu totii stim de prezenta Custom ROM-urilor( in caz ca nu cunoasteti acest lucru va puteti "actualiza" cunostiintele in postul lui Roby numit "Ce sunt Custom Rom-urile?" de aici).
Astazi ma voi adresa posesorilor de Samsung G-Mini (S5570), dorind sa va prezint un Custom Rom, bazat pe Versiunea oficiala Gingerbread 2.3.6.


Stiu, din data ce rostim cuvantul Custom-Rom, ne gandim la garantie, la bug-uri ( probleme) si respectiv performanta. Asa ca astazi vom vorbi despre toate acestea!


Primul subiect de discutie este Garantia (o vom lua in ordine in care au fost scrise).
Aceasta va fi pierduta odata cu instalarea unui Custom Rom, dar din fericire avem acces total in ceea ce priveste "recuperarea" acesteia,deoarece cu putin noroc, vom putea reveni la versiunea Stock prin inversarea procesului descris aici.

Al doilea subiect de discutie este Prezenta Bug-urilor (prezenta problemelor), cateodata prezenta acestora poate duce la incapacitatea de a folosi acest dispozitiv pentru activitatile de zi cu zi.


Tin sa va mentionez ca acest Rom este bazat pe versiunea Stock, si sunt fericit sa va anunt ca NU are probleme, comparand-ul cu Cyanogen Mod).

Iata ca am ajuns si la capitolul Performanta, un capitol mult asteptat. Am ajuns la a 3-a saptamana consecutiva de folosire a acestui Rom si nu am intampinat nici un fel de problema tehnica,totul merge perfect.(Acesta este singurul meu telefon,deci ii pot oferi un +). Folosind aplicatia "Quadrant Standard" descarcabila gratuit de pe Android Market. Acesta fiind un benchmark


---Procedura de instalare si descarcarea fisierelor---


Dorim sa prezentam acest tutorial nu in scopul de a "fura" munca celor de la XDA Developers  aici,respectandu-i astfel pentru munca lor!

Descarcarea fisierelor necesare se poate face de aici.

Metoda de instalare (cunosc ca aceasta este prezenta si pe forumul celor de la XDA Link: http://forum.xda-developers.com) dar aceasta sectiune se va baza pe traducerea acesteia.

Pasul 1: Este neaparat sa aveti instalat pe telefon Kernel-ul de Gingerbread 2.3.x (x reprezinta versiunea curenta disponibila pentru dispozitivul dumneavoastra.), puteti sa o instalati prin metoda Odin Multi Downloader.

1.Instalati Samsung Kies pentru a se instala driverele necesare ca telefonul sa comunice cu PC-ul
2 Downloadati ODIN4.38 de aici: Download
3.Incarcati fisierul OPS (va trebui sa aiba numele tassxxx.ops) de aici
4.Download-ati versinea de firmware dorita din panoul de mai sus.
5.Incarcati :
-APBOOT in casuta BOOT 
-MODEM in casuta PHONE
-CODE in casuta PDA
-CSC in casuta CSC.
6.Conectati telefonul si asteptati pana cand COM PORT MAPPING se face galben.
7.Puneti telefonul in Download mode apasand in acelasi timp butonul din mijloc+botonul power+butonul volum jos.:)
8. Click START si asteptati pana cand apare mesajul PASS (Atentie nu atingeti ecranul,puteti compromite functionarea corecta a dispozitivului!)

Pasul 2: Descarcati si instalari ClockWorkMod(CWM), folosindu-va de pasii de aici.

Pasul 3: Descarcati arhiva de pe site-ul prezentat.(Gasiti link-ul la metoda de instalare), apoi o veti salva in cardul de memorie, aveti grija sa nu fie in nici un folder!

Pasul 4: Inchideti telefonul si asteptati pana la oprirea tuturor proceselor! Apoi intrati in Download Mode folosindu-va de metoda Volum Jos+Butonul Home+Butonul de pornire, dati drumul butoanelor odata ce va apara logo-ul Samsung.


Pasul 5: Odata ce vei intra in Download Mode, veti avea foarte multe optiuni, aveti grija, in acest meniu nu functioneaza touchscreen-ul,asa ca veti folosit butoanele de volum pentru a selecta ceva si butonul Home pentru a intra in aceea optiune. Aici veti selecta Wipe Data/Reset si Wipe Cache Partition. Dupa respectarea si selectarea acestor optiuni vom selecta "Install from SD Card" -> "Choose ZIP from SD Card", si selectati fisierul folosit descarcat la pasul 3, apoi veti "Confirma" aceasta actiune.

Pasul 6: Asteptati pana la terminarea procesului, telefonul va reveni in in meniul principal un Custom Mod-ului. Apoi veti selecta "Reboot Now", va urma o restartare a telefonului, prima pornire va dura mai mult deci, aveti rabdare!

Posturile oficiale prezentate pe XDA Developers.
How to install from other custom ROM:
1. Backup current ROM using CWM (optional)
2. Perform Steps 3-8 above
Done!

Optional stuffs, apply in CWM -
1. Ad-Hoc WiFi ==> see attached WPA
2. Swype Keyboard ==> see attachment
3. Gingerbread keyboard ==> see attachment
4. Weather Clock widget (will work only with TouchWiz launcher) ==> see attachment
5. Auto update to new Market = => see attached market updater
6. Boot animation to SD:
 Create a folder named "bootanimation" on your SD and place all your favorite boot animation zips there. They will be played randomly every reboot.

---Video cu prezentarea Rom-ului---

Va multumesc pentru atentie, pentru orice fel de intrebari si curiozitati simtiti-va liber sa ne intrebati va vom ajuta cu tot ceea ce se poate!

Acesta nu este un tutorial realizat de mine, eu am avut placerea doar de a-l traduce, facand-ul mult mai accesibil. Toate creditele merg catre realizatorul romului "parasmi".

P.S: Nu sunt responsabil pentru eventualele probleme, daca respectati tutorialul in totalitate, operatiunea va reusi cu succes!








  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu